Professioneel

tlv - logo

 

Wie zijn zelfstandige verpleegkundigen?

Net als de meeste kinesitherapeuten en huisartsen kunnen verpleegkundigen ook op zelfstandige basis werken én zijn politiek en ideologisch onafhankelijk. De zorgvrager staat centraal in de thuiszorg. De zelfstandige verpleegkundigen garanderen een hoge kwaliteit van verzorging en bieden wondzorg, toilet, inspuiting, enz…

Hoe werken wij?

Zelfstandige verpleegkundigen werken meestal in kleinschalig teamverband. Daardoor kunnen we zeer soepel inspelen op de noden van de patiënt of de medische wensen van de arts. Het is ook de kleinschaligheid die zorgt voor een persoonlijke benadering.
Doordat de verzorging steeds door dezelfde verpleegkundigen gebeurt ontstaat er een hechte vertrouwensrelatie. We staan zelfs 7 dagen op 7 paraat, inclusief de feestdagen.
Een goede samenwerking is een must in de thuiszorg. Daarom zullen zelfstandige verpleegkundigen steeds trachten samen te werken met andere zorgverleners: huisarts, kinesitherapeut, ziekenhuis, apotheker, gezinshelpster, enz… met blijvend aandachtspunt het belang van de zorgvrager.

DSC_0035

Wat kost het?

Verzorgd worden door een georganiseerde dienst of door een zelfstandige verpleegkundige maakt financiëel geen verschil. In de praktijk maken de meeste verpleegkundigen gebruik van het derdebetalerssysteem, waarbij zij rechtstreeks factureren aan de ziekteverzekeringsinstelling. Het heeft ook geen belang bij welke mutualiteit je aangesloten bent, de prestaties worden door alle mutualiteiten en verzekeringsmaatschappijen aanvaard.
Zelfstandige verpleegkundigen vragen nooit lidgelden of extra andere bijdragen aan de patiënt.

Een beroep doen op de zelfstandige verpleegkundige?

De huisarts is de best geplaatste persoon om met jou uit te zoeken welke verpleegkundige hulp je precies nodig hebt. Voor verpleegkundige zorgen heb je trouwens een doktersattest nodig, met uitzondering van het toilet.
Voor meer informatie kan U steeds terecht op het secretariaat van een Kring uit uw streek of bij een zelfstandige verpleegkundige. U vindt de adressen in de Gouden Gids onder de rubriek thuisverpleging of in uw regionale telefoongidsen.